Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Τα παράπονα μου στο Δήμαρχο


Σήμερα βρήκα στην είσοδο του σπιτιού μου το περιοδικό που εκδίδει κάθε δίμηνο ο Δήμος Νεάπολης και το διανέμει σε 18000 αντίτυπα.
Υποτίθεται ότι το περιοδικό  Περιέχει: Σύντομα νέα, τα επίκαιρα της αυτοδιοίκησης, ηθογραφικά, άρθρα, συνεντεύξεις, γεγονότα και ειδικές σελίδες για τον πολιτισμό, την νεολαία, την υγεία και τα αθλητικά


Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γραφίστας, τυπογράφος ή εκδότης για να αντιληφθεί πως πρόκειται για μια καλαίσθητη, αλλά ακριβή έκδοση, που προφανώς κοστίζει πολλά στον Δήμο.

Σαν Δημότης λοιπόν και κάτοικος της περιοχής εξοργίζομαι κύριε Ναθαναήλ Λαδόπουλε - Δήμαρχε Νεάπολης και παρακαλώ να μου αποδείξετε πως είναι λανθασμένες οι παρακάτω παρατηρήσεις μου.

Κατ'  αρχήν στο περιοδικό υπάρχει μόνο μια διαφήμιση στο οπισθόφυλλο και μια καταχώριση (1/4)οπότε το κόστος της έκδοσης δεν καλύπτεται από διαφημίσεις
Προβάλετε συνεχώς τον εαυτό σας με τις φωτογραφίες σας σε σημείο που γίνεστε κουραστικός, μονότονος, βαρετός, αναχρονιστικός . . .
Υπάρχουν κι άλλοι όμορφοι άνθρωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο μερικοί εξ αυτών από την παράταξη σας. Δεν είναι κακό να τους γνωρίσουμε κι αυτούς, εμείς οι ταπεινοί Δημότες.
Ίσως μάλιστα θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε και τη δραστηριότητα τους, το Δημοτικό τους έργο, τις προτάσεις τους, τις αντιρρήσεις τους, τους οραματισμούς τους
Α! Να μη το ξεχάσω.
Ακόμη κι αυτοί που δεν είναι τόσο όμορφοι για να δικαιούνται φωτογραφικής παρουσίας στο περιοδικό του Δήμου ή ακόμη κι αυτοί που σας αντιπολιτεύονται, νομίζω πως έχουν απόψεις, προτάσεις, οράματα.που προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζω.

Δείτε, τι σκέφτηκα τώρα κύριε Δήμαρχε !
Το περιοδικό έχει 52 σελίδες
Οι διαστάσεις του είναι 22 Χ 24 cm
Κάθε περιοδικό δηλαδή έχει επιφάνεια σε χαρτί 1,3728 τ.μ. (0,22μ Χ 0,24μ Χ 26σελίδες)
Κάθε (δίμηνη) έκδοση καλύπτει 24.710 τ.μ. επιφάνεια σε χαρτί (18000 Χ 1,3728)
Δηλαδή 148.262 τ.μ. τον χρόνο επιφάνεια χαρτιού (24710 Χ 6) ή 148 στρέμματα χαρτί το χρόνο

 Ο Δήμος Νεάπολης έχει έκταση 1215 στρέμματα, δηλαδή τα τελευταία 8 χρόνια θα μπορούσε να σκεπαστεί (κουκουλωθεί) όλη η Νεάπολη με το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε για το περιοδικό του Δήμου. (1215στρ : 148στρ )

Πόσα χρόνια είστε Δήμαρχος κύριε Λαδόπουλε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: