Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Εκδήλωση στη Νεάπολη


με σύνθημα
ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
την Κυριακή 17 Μαϊου από τις 11 το πρωί
θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που όπως ανακοινώνεται


"Σ’ ένα σχετικά μικρό χώρο μπροστά από τα προαύλια του 4ου και 5ου Γυμνασίου και 8ου Δημοτικού σχολείου στου Στρεμπενιώτη, έγινε μία συμβολική δενδροφύτευση πριν 1 χρόνο, από μέλη και φίλους της κίνησής μας με στόχο την ευαισθητοποίηση και δράση δημοτών γύρω από το πράσινο.

Γνώμη μας είναι, ότι η εγγύηση για να γίνονται και να διαφυλάσσονται πράγματα στη γειτονιά, είναι το ενεργό ενδιαφέρον των κατοίκων της. Έτσι, βλέπουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας να εξαντλείται στο πρώτο μόνο βήμα και την ευθύνη της συνέχειας να αναλάβουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι οι σχολικές κοινότητες και οι γείτονες.

Γι’ αυτό, απευθυνόμαστε στους μαθητές, τους γονείς και τους διδάσκοντες των παραπάνω σχολείων και προτείνουμε σε όποιους συμφωνούν και θέλουν, να συμμετάσχουν –ως φορείς ή ως άτομα – στην τελική διαμόρφωση και αξιοποίηση αυτού του χώρου.

Πρακτικά, πιστεύουμε ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν να ασχοληθούν με προτάσεις σχεδίων για τη διαμόρφωση του χώρου, καθώς και με την οργάνωση της υλοποίησής της. Σαν χρόνο έναρξης της διαμόρφωσης φανταζόμαστε τον Σεπτέμβριο.

Για μια πρώτη συζήτηση (διευκρινήσεις, προτάσεις, συντονισμό), όσοι ενδιαφέρονται ας έρθουν την Κυριακή 17 Μαΐου ώρα 11 πμ στην εκδήλωση που οργανώνουμε στον υπό διαμόρφωση χώρο. Στο χώρο της εκδήλωσης θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου η ειρήνη του παππού Αριστοφάνη από το Νόντα Νικολαίδη για τα παιδιά και θα λειτουργεί μπαρ, ψησταριά και μουσική.

Τέλος, ας δηλώσουμε και την υστεροβουλία μας: Επιδιώκουμε να εισπράξουμε την ικανοποίηση από τη δημιουργική δράση ανθρώπων σε κάτι που τους αφορά, που οι ίδιοι θα χαίρονται και θα νοιάζονται για τη φροντίδα και τη διαφύλαξή του. Ακόμη, επιδιώκουμε να αποτελέσει αυτή η πρωτοβουλία, ένα πρακτικό δείγμα για την αξία της ενεργούς συμμετοχής σ’ ότι μικρό ή μεγαλύτερο μας ενδιαφέρει"

η εκδήλωση γίνεται ΕΔΩ (κάντε κλικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: