Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η τυραννία μπορεί να κρατήσει χρόνια

Μήπως να ξυπνάμε σιγά σιγά;





Πηγή: vicky

Ο Βρετανός που θα αγαπήσετε

Δείτε τα βίντεο και σχολιάστε ελεύθερα


Ντροπή


Άργιε να 'ρθει εκείνη η μέρα,
κι ήταν όλα σιωπηλά,
γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα
και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Δυστυχής! Παρηγορία
μόνη σου έμενε να λες
περασμένα μεγαλεία
και διηγώντας τα να κλαις.

Και ακαρτέρει και ακαρτέρει
φιλελεύθερη λαλιά,
ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι
από την απελπισιά
. . . . . . .

Ταπεινότατη σου γέρνει
η τρισάθλια κεφαλή,
σαν πτωχού που θυροδέρνει
κι είναι βάρος του η ζωή
Θαυμάστε φωτογραφίες: http://ow.ly/1eR8t

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Έρχονται χρόνια δύσκολα

Μήνυμα φίλου

Έλα..τι λέει?....να βρεθούμε να τα πούμε απο κοντά...κάτι να κάνουμε...πριν μας μαντρώσει η wermacht και οι λοιποί εγχώριοι συνεργάτες και φίλοι...περιμένουμε την χαριστική βολή στον αυχένα για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε κατοχή!!







Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Δήμος Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης;

Στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης βρίσκονται οι προτάσεις για συνενώσεις δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης. Σε ότι αφορά τη περιοχή μας, η πρόταση θα είναι να ενωθούν οι Δήμοι Αγίου Παύλου, Συκεών, Πεύκων, Νεάπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας
Αυτός που συμφωνεί με το προαναφερόμενο σενάριο είναι ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ), επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στην ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος δηλώνει υπέρμαχος των συνενώσεων και ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση
Να μείνουν ως έχουν σήμερα οι δήμοι θέλουν οι δήμαρχοι Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης (ΝΔ), Αγίου Παύλου Νίκος Βαρσάμης (ΠΑΣΟΚ) και Ευκαρπίας Χαράλαμπος Πανταζόγλου (ΠΑΣΟΚ), που έχουν δηλώσει ότι θα οργανώσουν τοπικά δημοψηφίσματα.
Ενστάσεις έχουν οι δήμαρχοι Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος και Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης. Ο Ν. Λαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημειώνει ότι δημιουργούνται δήμοι «τέρατα» και διαφωνεί με αυτή τη λογική. Περιμένει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα των αρμοδιοτήτων, να πει τι θέλει να κάνει και να θέσει ενιαία κριτήρια για τις συνενώσεις τα οποία και να τηρηθούν.



Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

πηγή: Ελευθεροτυπία

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Προς γνώση και συμμόρφωση


Με σημερινό δελτίο τύπου ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε πρόστιμα σε 91 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 509500 €.
Δύο από αυτές βρίσκονται στη Νεάπολη και τις αναφέρουμε για την ενημέρωση σας
22. Πρόστιμο 5.000 € στο ψητοπωλείο - εστιατόριο με την επωνυμία Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ - Π. ΠΟΥΡΝΟΥΔΗ ΟΕ - ΣΤΑΣΗ ΒΑΛΣΑΜΗ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 98 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων. 
89. Πρόστιμο 2.000 € στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Δ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, που βρίσκεται στην Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 1 ΚΑΙ ΑΜΑΣΕΙΑΣ 71 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη σωστή επισήμανση προϊόντων.