Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα

Ας ευθυμήσουμε λιγάκι . . . .


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Επικίνδυνες Κεραίες στη Πλατεία Γάτσου

Εδώ και πολλά χρόνια στη πλατεία Γάτσου στη Νεάπολη, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Επειδή κάποιοι φίλοι Νεαπολίτες  ανησυχούν με το θέμα των "κεραιών", δεσμευτήκαμε να αναφερθούμε στο θέμα με συγκεκριμένα στοιχεία.
Γι αυτούς τους φίλους λοιπόν που έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο και ανησυχούν, ξανά δημοσιεύουμε ένα σχετικό βίντεο.
Η αρχική ανάρτηση που κάναμε βρίσκεται ΕΔΩ (κάντε κλικ)





Σχολιάστε Ελεύθερα

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Τα "Κοφτερά μυαλά" Διακρίθηκαν και Βραβεύτηκαν!


Οι φοιτητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού XIRAFIA.GR, βραβεύθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη.  

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν, δημιούργησαν και συμμετείχαν με καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες σχεδίασαν με στόχο την ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος στον Ευρωπαϊκό χώρο.  

Οι  συμμετοχές που βραβεύθηκαν αφορούν στη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής χαρτιού προς ανακύκλωση, τη δημιουργία  συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων για την μείωση κατανάλωσης χαρτιού, τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη περιβαλλοντική ρύπανση μέσω κινητού τηλεφώνου, την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τον εξ αποστάσεως έλεγχο των ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. 



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η Επίτροπος της ΕΕ κ. Viviane Reding αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και ΜΜΕ,  ο κ. Διομήδης Σπινέλλης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Αχιλλέας Μητσός Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Κων. Σπηλιόπουλος, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο καθ. Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, και ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής, ΜΙΤ  Media Lab. 

Όλοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι συνεχάρησαν τους νικητές που έκαναν πράξη τις γνώσεις τους,  απελευθέρωσαν την δημιουργικότητά τους και καινοτόμησαν. Μια έκπληξη περίμενε τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Κατερίνα Σιδηροπούλου και Νικόλαο Μπεζιργιάννη, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο με την δικτυακή εφαρμογή "Eco Truck": οι διοργανωτές τους προσέφεραν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του CERN στην Ελβετία, το μεγαλύτερο κέντρο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο, με την ευχή να συνεχίσουν να εργάζονται δημιουργικά.

Οι τρείς νικητές του διαγωνισμού XIRAFIA.GR με σειρά προτεραιότητας είναι οι: 

1.    «Eco Truck»: Διαδικτυακή εφαρμογή για τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής χαρτιού προς ανακύκλωση. Συμμετέχοντες: Κατερίνα Σιδηροπούλου και Νικόλαος Μπεζιργιάννης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 6.000 ευρώ. Βαθμολογία 8,06/10.    

Οnline εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού που απευθύνεται σε εταιρίες ή απλούς πολίτες  που επιθυμούν να διαθέσουν χάρτινη ύλη προς ανακύκλωση. Μέσω του Eco Truck, η συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης από τα φορτηγά αποκομιδής μπορεί να γίνει γρήγορα και με τρόπο πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, ακολουθώντας δρομολόγιο που επιτρέπει την μείωση κατανάλωσης καυσίμων, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των σημείων παραλαβής, σε λιγότερο χρόνο, με μικρότερο κόστος μεταφοράς, και με μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

2.    «e-Receipt»: Σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων και λογαριασμών που καταργεί την εκτύπωση, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης χαρτιού. Συμμετέχοντες: Κυριάκος Τούμπας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Βαλεντίνος Ευριπίδου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 4.000 ευρώ. Βαθμολογία 8,01/10.    

Το e-Receipt αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων, που καταργεί την ανάγκη εκτύπωσης των εγγράφων αυτών και κατά συνέπεια μειώνει αισθητά την κατανάλωση χαρτιού. Η ηλεκτρονική διαχείριση των αποδείξεων μπορεί να επιφέρει και επιπλέον οφέλη, όπως προβολή και αποθήκευση όλων των αποδείξεων των αγορών του χρήστη μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος, υπολογισμό χρήσιμων στατιστικών, κ.λπ.

3.    «e-cology»: Διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής και οπτικοποίησης δεδομένων περιβαλλοντικής ρύπανσης, μέσω κινητού τηλεφώνου. Συμμετέχοντες: Σαράντης Μακούδης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, και Κωνσταντίνος Καρακατσιώτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 3.000 ευρώ. Βαθμολογία 7,66/10.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν περιβαντολλογικές μετρήσεις στη περιοχή στην οποία βρίσκονται: μετατρέπει ουσιαστικά το κινητό τηλέφωνο σε ένα φορητό μετρητή ρύπων. Στη συνέχεια οι μετρήσεις, συνοδευόμενες  από τη γεωγραφική θέση στην οποία μετρήθηκαν, στέλνονται σε έναν κεντρικό server, στον οποίο αναλύονται και συνδυάζονται με τις μετρήσεις των υπόλοιπων χρηστών της περιοχής, παράγοντας ολοκληρωμένη ενημέρωση/καταμέτρηση. 

Έπαινος καθώς και το έπαθλο των 1.000 ευρώ απονεμήθηκαν στις ακόλουθες τρεις συμμετοχές:  

1.    Επισκόπηση Αισθητήρων για την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών. Παρουσίαση δεδομένων πάνω σε διαδραστικό χάρτη, μέσω  αισθητήρων (θερμόμετρα, ανεμόμετρα, κλπ) που τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία. Στόχος της εφαρμογής είναι  η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Συμμετέχων: Γεώργιος Πρέκας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Βαθμολογία 7,32/10

2.    Προσομοίωση ad hoc δικτύου αισθητήρων σε τρισδιάστατο περιβάλλον, ως μέσο πυροπροστασίας δασών. Πλατφόρμα σχεδιασμού και προσομοίωσης ενός ad hoc δικτύου αισθητήρων σε πραγματικούς τρισδιάστατους χάρτες. Στόχος της εφαρμογής είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας ενός δικτύου αισθητήρων, στην ανίχνευση πυρκαγιών των δασικών εκτάσεων, καθώς και στην παροχή πληροφοριών, που είναι απαραίτητες για την έγκαιρη αντιμετώπιση τους. Συμμετέχων: Ορθόδοξος Κηπουρίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Βαθμολογία 6,77/10

3.    Εφαρμογή απομακρυσμένης χρήσης ηλεκτρικών συσκευών και μέτρηση ενέργειας.  Μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως τις ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι ή στο γραφείο, να μετρήσει την ενέργεια που καταναλώνουν, να εμφανίσει στατιστικά γραφήματα χρήσης, και κατά συνέπεια να μειώσει το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας. Συμμετέχων: Μάριος Στίκα, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Εφαρμογών πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία. Βαθμολογία 5,93/10.

Ο Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός «xirafia.gr» αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με φορέα υλοποίησης το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) , στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009».
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Φωτογραφίες από την εκδήλωση  στο www.xirafia.gr/Events 

Τα Video/συνεντεύξεις των νικητών που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της βράβευσης:
http://www.vipeproductions.com/clients/grnet/press/xirafia.html


Πηγή: http://xirafia.gr/

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ζητούνται οικονομικά στοιχεία για τα δάνεια των Ο.Τ.Α.



Να ενημερώσουν το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα χρέη τους, καλούνται όλοι οι Δήμοι της χώρας.
Όπως αναφέρεται στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο που εστάλη με Φαξ στις 9 Δεκεμβρίου, πρέπει να αποσταλούν τα στοιχεία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου (δηλαδή αύριο)
Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:




Προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποκτήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, την αναγκαία πληροφόρηση, για την εκτίμηση της δανειακής επιβάρυνσης των ΟΤΑ, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα, για τον κάθε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (όπως : Σύνδεσμοι ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις κ.λ.π.), χωρικής αρμοδιότητάς σας, ως προς τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το συνολικό ύψος δανεισμού τους από το Κράτος, τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού και τους κάθε είδους δημόσιους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
  • Το ύψος ποσού ανά δάνειο, ο σκοπός αυτού, ο φορέας δανειοδότησης, το επιτόκιο δανεισμού, η ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης του δανείου και η διάρκεια εξόφλησης  του, το ύψος της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης, το είδος των εσόδων από τα οποία εξυπηρετείται το δάνειο, αλλά και τα έσοδα που έχουν εκχωρηθεί για την ασφάλειά του (π.χ. τέλη, έσοδα από ΚΑΠ κ.λ.π.).
  • Ειδικά για τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, το ύψος ποσού των βραχυπρόθεσμων πιστώσεων ανοιχτών αλληλόχρεων λογαριασμών και των συμβάσεων δημιουργίας χρεωστικού υπολοίπου σε λογαριασμούς καταθέσεων, οι οποίες έχουν υπερβεί τα όρια που ορίζουν οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 176 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Τα σχετικά στοιχεία παρακαλούμε όπως αποτυπωθούν σε πίνακες, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα «ΠΙΝΑΚΑΣ Ι», το οποίο θα βρείτε αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας στη διεύθυνση: (www.ypes.gr) και στην ενότητα: Υπουργείο – Εγκύκλιοι – Αποφάσεις και στη συνέχεια μας αποσταλούν, μερίμνει σας, μέχρι 15 Δεκεμβρίου, στο fαx  210 -3744843, για το σύνολο των ΟΤΑ της Περιφέρειάς σας.
Το Τμήμα Οικονομικής Διοίκησης των ΟΤΑ, της Δ/νσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.


Διαβάστε το έγγραφο ΕΔΩ
κι ΕΔΩ τον πίνακα που πρέπει να συμπληρωθεί






Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία για το Δήμο Νεάπολης


Η ανοικτή διακυβέρνηση αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Αναπόσπαστα στοιχεία της πολιτικής αυτής είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης αλλά και η δημόσια διαβούλευση


Ο κάθε Διαδικτυακός Πολίτης μπορεί να σχολιάσει τα προσχέδια νόμου που αναρτώνται στο Διαδίκτυο προτού κατατεθούν για ψηφοφορία στη Βουλή και παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Υπουργικού συμβουλίου 


Αυτά στη κυβέρνηση . . . .γιατί στο Δήμο Νεάπολης τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ο Δήμαρχος Ναθαναήλ Λαδόπουλος, έχει διαφορετική αντίληψη περί διαφάνειας




Επιστολή
προς Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης - Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α’ Βαθμού


Θέμα: Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Νεάπολης Ζιγκερίδη Δημητρίου


Με την από 30.10.2008 αίτηση μου προς τον Δήμαρχο Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλο  η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 29436/30.10.2008 ζήτησα να μου χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών συνεδριάσεων καθώς και των πρόχειρων πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου των ετών 2006,2007 και 2008 μέχρι 30.10.2008. επίσης  ζήτησα αντίγραφα σε CD ή σε άλλο ηλεκτρονικό – φωνητικό μέσο αποθήκευσης τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 23.10.2008.
Με την από 07.01.2009 αίτηση μου  προς τον Δήμαρχο Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλο  με αριθμό πρωτοκόλλου 236/07.01.2009 ζήτησα να μου χορηγηθούν αντίγραφα της απόφασης σχετικά με το πλεονάζων προσωπικό της ΔΕΥΠΠΑΝ και της ΔΕΤΠΑΝ καθώς και της μεταφοράς του προσωπικού από την Δ.Ε.Π.Ε.ΔΗ.Ν στην ΚΟ.ΔΕ.ΔΗΝ ( θέματα 2ο, 3ο, και 4ο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 18.09.2008).
Με την από 27.09.2009 αίτηση μου  προς τον Δήμαρχο Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλο  με αριθμό πρωτοκόλλου 21179/22.09.2009 ζήτησα να μου χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 21.09.2009 καθώς και αντίγραφο σε CD ή σε άλλο ηλεκτρονικό – φωνητικό μέσο αποθήκευσης της παραπάνω συνεδρίασης.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν μου έχει χορηγηθεί κανένα στοιχείο από τον Δήμαρχο ως όφειλε , παραβιάζοντας τους κανόνες διαφάνειας, πληροφόρησης των πολιτών  και των δημοκρατικών διαδικασιών σύμφωνα με  τις διατάξεις του άρθρου 100 παρ.3 και άρθρου 215 παρ. 2 του Ν.3463/2006 , του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999  και του άρθρου 10 πρ.3 του Συντάγματος ,  ως Δημοτικός Σύμβουλος έχων έννομο συμφέρον ζητώ να μου χορηγηθούν και να προβείτε στις δικές σας ενέργειες ως εποπτεύουσα αρχή.


Δημήτριος Ζιγκερίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
2 Νοεμβρίου 2009

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η ανεργία πλησιάζει το 20%


Για πρωτοφανείς ρυθμούς αύξησης της ανεργίας μίλησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας πως πρόκειται για φαινόμενο «μαζικής ανεργίας». Υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως ότι πρόκειται για εντύπωση από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ και βάσει της «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως η ανεργία το τελευταίο δίμηνο αγγίζει τα ισπανικά μεγέθη, φτάνει δηλαδή στο 18% έως 20%.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, κατά την οποία εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο διορισμός του κ. Ηλία Κικίλια στην θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε επίσης ότι σε συνεργασία με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη αποφασίστηκε η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου με κατεύθυνση στην στήριξη των επιχειρήσεων που θέλουν να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, στην ενίσχυση των ανέργων και των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.

Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων απέναντι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης εντός του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο νομοσχεδίου για την επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι από το ΕΣΠΑ είναι νομικώς δεσμευμένα περίπου 600 εκ. ευρώ για κατάρτιση και την στήριξη θέσεων εργασίας.

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι θα δώσει έμφαση στα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης και ιδιαιτέρως σε προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, εκτιμώντας ότι αυτό θα λειτουργήσει αποτελεσματικότερα ως κίνητρο για την πρόσληψη νέων και μεγαλύτερης ηλικίας ανέργων. Επίσης ως προτεραιότητά του ανέφερε την σύνταξη, κατά το δυνατόν συντομότερα, προγραμμάτων τοπικού χαρακτήρα με εξειδικευμένα κριτήρια και βασισμένα στις τοπικές δομές στήριξης.



Πηγή: TVXS

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τα μάθατε τα νέα, κυρ Δήμαρχε;



Αναρτάται στο Διαδίκτυο η νομοθετική πρωτοβουλία «Ανάρτηση Αποφάσεων και Πράξεων Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων καθώς και Οργάνων Διοίκησης Φορέων στο Διαδίκτυο», προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, έως τις 7/1/2010 ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί ως Σχέδιο Νόμου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.
Κύρια σημεία της πρωτοβουλίας, από την οποία πρακτικά δεν εξαιρείται κανένα όργανο, είναι η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων και πράξεων ως προϋπόθεση για τη νομιμότητά τους.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Σήμερα κάνουμε "τον Χρόνο"



Το Κράτος πάντα ήταν εχθρικό απέναντι στους νέους και πάντα δημιουργούσε Μπάτσους Γουρούνια και Δολοφόνους


Ερώτηση: Όλοι οι αστυνομικοί είναι "Μπάτσοι" ;
Απάντηση: Όχι, αλλά οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν με τη "σωστή εκπαίδευση"


Ερώτηση: Είναι οι Μπάτσοι, "Γουρούνια";
Απάντηση: Όχι. Τα γουρούνια είναι συμπαθέστατα ζώα



Ερώτηση: Είναι οι αστυνομικοί, "Δολοφόνοι";
Απάντηση: Όχι οι αστυνομικοί. Οι Μπάτσοι εκπαιδεύονται για να γίνουν δολοφόνοι











Να φύγει η γρίπη απ'  τα νοσοκομεία


Να φύγουν οι Μπάτσοι απ' την Αστυνομία





Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Εκ βάθρων αλλαγές στους Δήμους προανήγγειλε από το βήμα του 20ου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Ο υπουργός έκανε λόγο για αντιμετώπιση των ζημιογόνων Δήμων, καθιέρωση συνηγόρου του Δημότη και εξορθολογισμό των δαπανών σε τοπικό επίπεδο.

Κάθε φορέας θα πρέπει να αναρτά τις δαπάνες στο διαδίκτυο ώστε αυτές να καθίστανται νόμιμες. Στόχος είναι να μπει φραγμός στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος



Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ